top of page

COACHING ROND HOOGBEGAAFDHEID

Wat is hoogbegaafdheid?

Er is niet één juiste definitie, lijstje, model,…  er bestaan er heel veel;). Elke definitie, elk lijstje, elk model heeft zijn beperkingen.

Het Delphi-model is één van mijn favoriete modellen…

Hoogbegaafdheid is zoveel meer dan een hoog IQ, dit wordt mooi geïllustreerd door onderstaande definitie…  

“Begaafdheid is een asynchrone ontwikkeling in welke gevorderde cognitieve vaardigheden en verhoogde intensiteit samen optrekken om een innerlijke ervaring en bewustzijn te creëren die kwalitatief verschilt van de norm. Deze asynchroniciteit wordt groter naar gelang de intellectuele capaciteiten groter zijn. De unieke eigenschappen van begaafden maken hen kwetsbaar en vereisen aanpassingen in de manier van opvoeden, onderwijzen en begeleiden om begaafden te helpen zich optimaal te ontwikkelen.” (Columbusgroep, 1991, p.1)

Wat kan ik voor jou betekenen in je zoektocht?

Voor mij is het “label” hoogbegaafdheid minder belangrijk…

Wel kan kennis rond (uitzonderlijke) hoogbegaafdheid veel “duidelijk” maken. De meeste hoogbegaafde mensen zijn ook hoogsensitief.

Zelf heb ik in 2018 de opleiding talentbegeleider gevolgd bij Novilo en school ik me voortdurend bij…via boeken, webinars, studiedagen,…levenslang leren. In 2019 heb ik bij Gromicoach de kans gekregen om hoogbegaafde volwassenen te coachen. 

 

Ik help jou graag in jouw zoektocht naar jezelf en hoe je “hoogbegaafdheid” een plaats kan geven in jouw werk, jouw gezin/familie, jouw leven,…

 

Ik help jou om meer zicht te krijgen op je waarden, je kwaliteiten, je gevoeligheden, je valkuilen, … zodat je meer jezelf kunt en durft zijn!

Ook binnen de groep hoogbegaafde mensen is er een grote diversiteit… we zijn allemaal uniek…. 

 

Ik ben overtuigd van de meerwaarde van wandelcoaching. Als hoogbegaafde volwassene leven we vaak in ons “hoofd” en wandelen in de natuur zorgt ervoor dat we op een natuurlijke, spontane manier dichter bij ons gevoel komen.

bottom of page