top of page

Ik ben opgegroeid in een “divers” gezin met 3 broers waaronder een pleegbroer en een Indische adoptiebroer met een beperking (waarvan ik bewindvoerder ben). Ik heb een fijne jeugd en studententijd gehad.

 

Van opleiding ben ik bio-ingenieur (een studiekeuze maken vond ik moeilijk;)). Na mijn studies heb ik vijf jaar in de veevoedingssector gewerkt. Ik heb vaak gewisseld van job … een langdurige relatie verbroken…. ook al was het mijn eigen keuze, toch was de impact ervan ongelooflijk zwaar. Mijn huisarts raadde me ziekteverlof aan. Ik wou dat niet… soms een beetje koppig;). 

 

Dankzij de steun van mijn ouders (onvoorwaardelijke liefde), vrienden en lange wandelingen in de natuur ben ik er (zonder medicatie) terug bovenop geraakt.

    

Verbinding en natuur als medicijn!

Ik heb altijd een voorliefde gehad voor de sociale sector. In 2001 heb ik een kans gekregen bij de VDAB. Ik heb er eerst als projectconsulent social profit gewerkt, erna ben ik 10 jaar loopbaancoach geweest… een prachtige job!

 

Door de (levens)verhalen van mensen en door zelf meer stil te staan, besefte ik meer en meer hoe belangrijk het is om te leven volgens je eigen waarden… en niet volgens de verwachtingen van anderen.

 

Vandaar dat ik op een bepaald moment beslist heb om deeltijds te werken om zo meer te kunnen wandelen, fietsen en reizen (vrijheid en natuur zijn voor mij van fundamenteel belang). In 2009 heb ik uit interesse een postgraduaat diversiteitsmanagement gevolgd.

In 2012 was ik onverwachts zwanger. Ons zoontje S is geboren eind 2012. Oorspronkelijk wou ik na de geboorte 6 maanden thuis blijven, maar ik heb mijn loopbaanonderbreking meermaals verlengd, eerst omwille van S (was een plezier om hem te zien opgroeien), later omwille van mijn ouders die beide ziek waren…een intense periode met veel zware maar ook heel veel mooie momenten... een periode waarin ik veel “bijgeleerd” heb op verschillende vlakken en prachtige mensen ontmoet heb!

Intussen zijn mijn ouders spijtig genoeg gestorven.      

Het was vanaf de eerste dag duidelijk dat onze zoon  “anders” was. Toch heb ik pas begin 2014 beseft dat S hoogbegaafd was (mede door opmerkingen vanuit mijn omgeving).

Vanaf dan ben ik mij beginnen verdiepen in hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit via literatuur, internet, infosessies en gesprekken met experts en ouders van HB kinderen.

In 2016 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met uitzonderlijke hoogbegaafdheid (UHB) en dat was een echte eye-opener...  

In 2018 heb ik de opleiding talentbegeleider bij NOVILO gevolgd. Mijn presentatie heb ik gemaakt over mijn HB vader en mijn eindwerk over uitzonderlijke hoogbegaafdheid (UHB).    

In 2019 heb ik de opleiding coachen in de natuur gevolgd bij Inverde. Nu werk ik deeltijds als (loopbaan)coach in de natuur… een droomjob.

Door mijn opleiding, achtergrond en ervaring coach ik veel “hoogbegaafde” volwassenen… toch blijf en ben ik graag een coach voor iedereen… ook diversiteit is een rode draad in mijn leven.

Ook "UHB kinderen/volwassenen" en "HB senioren" zijn "groepen" die me nauw aan het hart liggen. Via infosessies hoop ik meer begrip te creëren voor deze minder gekende "groepen"...      

" I have a definition of success. It's not about wealth and fame and power. It's about how many shining eyes I have around me."

Een prachtig citaat van Benjamin Zander waarin ik me kan terugvinden;).

bottom of page